Yanmar verbindt zich tot een elektrische toekomst

CEBEKO news | Yanmar verbindt zich tot een elektrische toekomst

Yanmar Compact Equipment heeft al jaren een welverdiende reputatie voor het leveren van brandstofefficiënte en duurzame motortechnologie. Nu brengt het bedrijf zijn expertise over naar het gebied van elektrificatie. 

Meer dan 495.000 bezoekers zakten vorige week af naar München voor bauma, 's werelds grootste vakbeurs voor de bouwsector. Er werd deze editie o.a. sterk ingezet op “The road to zero emission”. Emissievrij werken is momenteel één van de belangrijkste ontwikkelingsdoelstellingen in de sector. Ook Yanmar Compact Equipment stelde als toonaangevende speler een aantal gloednieuwe elektrische modellen en plug-in prototypes voor. 

Eén van deze modellen is hun eerste emissieloze minigraafmachine: de SV17e. Het innovatieve model vertegenwoordigt een belangrijke strategische stap in de transformatie en toont de intentie van het bedrijf om te bouwen aan een duurzame toekomst. De minigraver is gericht op klanten in de Europese markt die op zoek zijn naar een stille en emissievrije minigraafmachine die behoort tot de klasse van 1,5 tot 2 ton. 

De SV17e voldoet met zijn elektrische aandrijving en 48-volt batterij met snel oplaadvermogen aan de meest veeleisende emissiebeperkingen. In de normale werkmodus biedt een volledige lading 4,5 uur graaftijd. Het elektrische model, dat een uitgebreid testprogramma heeft doorlopen, stelt de norm op het gebied van vermogen en prestaties, en biedt operators ongeëvenaarde duurzaamheid en betrouwbaarheid. 

Naast deze minigraver kreeg ook het prototype van de nieuwe V8e een plaats in de spotlight. Deze compacte wiellader weegt slechts 4,5 ton en is ontworpen voor diverse, uiteenlopende toepassingen waar ruimte eerder beperkt is. De machine is standaard voorzien van een accucapaciteit van 40 kWh, optioneel te verhogen tot 53 kWh (de hoogste in zijn klasse). Hoewel we op dit model nog even zullen moeten wachten, zijn wij alvast zeer benieuwd naar de verdere stappen in de elektrificatie van het Yanmar gamma.

CEBEKO news | Yanmar verbindt zich tot een elektrische toekomst
CEBEKO news | Yanmar verbindt zich tot een elektrische toekomst

MAART: CEBEKO DEMO TOURS

Heb jij interesse om een machine te kopen, maar wil je graag eens weten hoe die machine aanvoelt? No problem!

CEBEKO | Nieuws | Nieuwe generatie ViO17 Yanmar

Yanmar onthult nieuwe generatie ViO17 minigraafmachine

Yanmar Compact Equipment EMEA heeft het nieuwste model gelanceerd van zijn wereldwijd geprezen ViO17 Zero Tail Swing minigraver. Het compacte, veelzijdige en betrouwbare model van de volgende generatie zet de norm op het gebied van toonaangevende prestaties en productiviteit.