Veelgestelde vragen

Vindt u niet meteen wat u zoekt? Geen probleem. Hieronder kunt u een antwoord vinden op de meest voorkomende vragen over onze diensten. Staat het antwoord dat u zoekt hier niet tussen? Neem dan gerust contact op met ons team via telefoon of mail.

Wisselstukken

Kunnen de wisselstukken thuis geleverd worden?
lees meer
sluit

CEBEKO beschikt over een grote voorraad aan originele onderdelen die bij u thuis kunnen geleverd worden.

Zijn alle wisselstukken steeds in voorraad? Zo nee, wat is de levertermijn?
lees meer
sluit

Dankzij onze grote voorraad kunnen wij u de meeste wisselstukken van Yanmar, MultiOne, Cormidi & Thwaites binnen de werkdag bezorgen. Voor stukken die we niet in voorraad hebben, hangt de levertermijn af van de stock van de desbetreffende fabrikant.

Hoe kan ik bij CEBEKO wisselstukken bestellen?
lees meer
sluit

Bestellen gebeurt telefonisch op 050 36 78 65 of per e-mail. Vergeet niet om hierbij steeds het merk, type én serienummer van de machine te vermelden waarvoor u wisselstukken nodig hebt. Natuurlijk kunt u ook bij ons langskomen.

Mailen

Service

Doen jullie ook onderhoud en herstellingen op locatie?
lees meer
sluit

Ja, wij beschikken over goed uitgeruste servicewagens voor assistentie op uw werfsite. Als u merkt dat er zich een technisch probleem voordoet of dat de machine aan een onderhoudsbeurt toe is, kunt u contact opnemen met onze servicedienst.

Ik ervaar problemen met mijn machine. Wat moet ik doen?
lees meer
sluit

U kunt onze servicedienst tijdens de werkuren bereiken op het rechtstreeks nummer
050 36 78 66. Voor dringende interventies buiten de werkuren is er een noodnummer actief.

Kan ik tijdens vakantieperiodes ook een onderhoud inplannen?
lees meer
sluit

Ja, dat kan zeker. Vergeet echter niet om tijdig te reserveren, deze periodes zijn vaak heel druk en de plaatsen zijn beperkt.

Verkoop

Hoeveel jaar garantie hebben jullie machines?
lees meer
sluit

Het aantal jaar garantie verschilt per merk en machine. Voor meer algemene informatie en garantievoorwaarden kunt u steeds contact met ons opnemen.

Hebben jullie ook tweedehandsmachines in het aanbod?
lees meer
sluit

Wij hebben steeds een resem aan goed onderhouden tweedehandsmachines beschikbaar. U kunt het volledige up-to-date aanbod hier vinden.

Hoe kan ik bij CEBEKO een offerte aanvragen voor aankoop van een machine?
lees meer
sluit

Klik hier om naar de passende pagina te gaan. Selecteer daarna ‘Verkoop’ en geef aan over welke soort machine het gaat. Onze verkoper zal daarna zo snel mogelijk contact met u opnemen. U kunt ons ook telefonisch bereiken en dan verbinden wij u door met één van onze verkopers.

Is er een mogelijkheid om de machine uit te proberen?
lees meer
sluit

Ja, die optie is er zeker. Na het geven van deskundig en persoonlijk advies voorzien wij de mogelijkheid om de machine uit te proberen aan de hand van een demo.

Verhuur

Kan ik een machine huren in het weekend?
lees meer
sluit

Ja, een machine huren en gebruiken in het weekend is zeker mogelijk. U dient er wel rekening mee te houden dat onze chauffeurs niet rijden in het weekend. Wij leveren de machine dus op vrijdag en deze wordt na het weekend weer opgehaald.

Voor huur tijdens het weekend wordt er voor grondverzetmachines slechts 1 dag huur aangerekend voor het volledige weekend, dit is inclusief 8 draaiuren.

Is het mogelijk uitleg te krijgen over de werking van een machine?
lees meer
sluit

Indien u graag extra uitleg wenst, gelieve dit dan expliciet te vragen bij bestelling van de machine. Wij zorgen er dan voor dat de chauffeurs uw machine(s) levert wanneer u zelf aanwezig bent op de locatie. Indien u nog bijkomende vragen heeft, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Komen er nog extra kosten bij de huurprijs?
lees meer
sluit

Al onze prijzen zijn exclusief 21% BTW, transportkosten en kilometerheffing. Daarnaast komt er ook nog 6% risicodekking bij. Indien u de machine niet getankt binnenbrengt, rekenen wij ook de verbruikte brandstof aan. U kunt er ook voor kiezen de machine zelf terug vol te tanken.

Moet ik een voorschot betalen? Hoe wordt de machine verder afgerekend?
lees meer
sluit

Bij nieuwe klanten vragen we steeds een voorschot te betalen. Indien u telefonisch of via e-mail bestelt, vragen we dit voorschot te betalen via overschrijving. Komt u langs bij ons? Dan kunt u het voorschot cash of met Bancontact betalen. Na retour van de machine wordt er een factuur opgemaakt met het resterend bedrag. Staat u al in ons klantenbestand? Dan sturen wij na retour van de machine een factuur via mail of post met het volledig te betalen bedrag.

Kan ik een machine huren voor lange termijn?
lees meer
sluit

Ja, dat kan zeker. Indien u wenst te huren per maand, trimester, 6 maand of per jaar, gelieve dan contact op te nemen voor een offerte op maat.

Wat te doen bij schade?
lees meer
sluit

Onze verhuurprijzen zijn exclusief 6% risicodekking. CEBEKO waarborgt dekking in machinebreuk binnen de grenzen van de polis. De voorwaarden van deze polis kunt u hier vinden. Indien u schade heeft, vragen wij u zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. 

Wat doe ik met de machine eenmaal hij afgemeld is?
lees meer
sluit

Voortaan voorzien wij onze verhuurmachines ook van afmeldstickers. Wij vragen u alle opgegeven richtlijnen te volgen. Zorg er vooral voor dat de machine na afmelding steeds op een veilige en bereikbare plaats achtergelaten wordt. Leg ook alle bijhorende accessoires naast de machine zodat onze vrachtwagenchauffeurs zo weinig mogelijk tijd verliezen. Laat de machine borstelschoon achter en neem de contactsleutel af.

Hoe kan ik een machine huren bij CEBEKO?
lees meer
sluit

Bestellen gebeurt telefonisch, per e-mail of via onze website en dit enkele dagen op voorhand. Natuurlijk kunt u ook bij ons langskomen. Wij beschikken over eigen transport om de machine tot bij u te brengen of u kunt de machine ook zelf komen ophalen. Bij afhaling of levering van de machine wordt er een bestelbon opgemaakt.

Kan er gehuurd worden voor een halve dag?
lees meer
sluit

Neen, dat is niet mogelijk. Wij werken uitsluitend met dagprijzen die gebaseerd zijn op 8 draaiuren. Op dubbele shiften is er een toeslag voorzien.

Wist u dat huren zowel boekhoudkundig als praktisch interessant is?
lees meer
sluit

Boekhoudkundige voordelen:

 • Huren is een directe kost en onmiddellijk belastingaftrekbaar.
 • Huren zorgt voor een lager balanstotaal en een betere solvabiliteit.
 • U hoeft geen kredietaanvraag te doen bij een financier.
 • De huurfactuur toont u in één oogopslag een overzicht van alle kosten.

Praktische voordelen:

 • De huurprijs is inclusief onderhoud en reparatie*, geen verrassingen dus.
 • Een combinatie van eigen machines aangevuld met huurmachines geeft minder vaste lasten.
 • U hoeft geen opslagruimte te voorzien. Indien u de machine niet nodig hebt, laat u deze gewoon ophalen.
 • U hoeft geen eigen transportmiddelen te kopen. 
 • Altijd de juiste machine voor de job waardoor u efficiënt en snel kan werken.

* uitsluitend als gevolg van slijtage.

Wat moet ik doen indien ik door omstandigheden de machine niet kan gebruiken?
lees meer
sluit

Het zou kunnen voorvallen dat u als huurder door weersomstandigheden of dergelijke een dag niet kan werken met uw huurmachine. Indien u voor 08u30 die desbetreffende dag contact met ons opneemt, lassen wij een huurstop in.

 

Wat als de werken klaar zijn?
lees meer
sluit

Wanneer de werken afgelopen zijn, dient u ons meteen telefonisch, per e-mail of via onze website te verwittigen. Voortaan voorzien wij onze verhuurmachines ook van afmeldstickers met enkele richtlijnen en een QR-code die u naar het afmeldformulier op de website stuurt.

Wij nemen dit op in onze transportplanning en komen de machine zo snel mogelijk afhalen. Indien u niet afmeldt, blijft de huur gewoon doorlopen en wordt deze ook aangerekend. Houd hier rekening mee zodat u niet voor onnodige verrassingen op uw factuur komt te staan.

Kan ik ook een spoedbestelling maken?
lees meer
sluit

U kunt steeds bij ons terecht voor spoedbestellingen via de telefoon. Zorg ervoor dat u volgende gegevens bij de hand hebt:

 • Soort machine
 • Verantwoordelijke op de werf
 • Het volledige werfadres
 • Te volgen regels op de werf (bij grote publieke werven)
 • Openingsuren van de werf of fabriek
Hoeveel draaiuren zijn inbegrepen in de huurprijs?
lees meer
sluit

De huurprijs is gebaseerd op 8 draaiuren per dag, 40 draaiuren per week of 160 draaiuren per 4 weken. Op dubbele shiften is er een toeslag voorzien.