Yanmar CE EMEA viert zijn 16.000e mobiele graafmachine

CEBEKO | Nieuws | Yanmar 16.000e mobiele graafmachine

Het team van Yanmar CE EMEA kwam samen op hun productielocatie in Crailsheim (Zuid-Duitsland) om zijn 16.000e mobiele graafmachine te voltooien. De B110W kreeg een unieke kleur en werd voorzien van een exclusieve sticker om de speciale gelegenheid te markeren.

Eerder deze maand hing er een opgetogen sfeer in de lucht in Crailsheim, waar één van de productiefaciliteiten van Yanmar CE EMEA gevestigd is. Het team vierde samen de uitrol van de 16.000e mobiele graafmachine, een speciale gebeurtenis voor het wereldmerk. De mijlpaal werd letterlijk in de verf gezet door de B110W te voorzien van een op maat gemaakte Navy Grey kleur. Kai Hacker van Yanmar CE bekroonde de machine met een 'Celebrating 16.000k excavators' sticker. De buitencabine werd bovendien versierd met een exclusieve glanzende, geometrische print in Yanmar Premium Red en de op maat gemaakte Navy Grey kleur.

"Ons team is trots op elke machine die hier in de fabriek wordt afgewerkt. Het feit dat we er nu 16.000 kunnen tellen, laat zien dat onze productielocatie zeer efficiënt is - ondanks de pandemie en de daaruit voortvloeiende knelpunten in de toelevering, waarvan sommige tot op de dag van vandaag voortduren. Het jubileumaantal stelt ons in staat om gemotiveerd naar de toekomst te kijken", zegt Stefan Rückartt, Yanmar plantmanager op de locatie Crailsheim.

Reeds 5 decennia van innovatie

Yanmar CE produceert al meer dan 50 jaar mobiele graafmachines. De machines kenden reeds verschillende productielocaties maar keerden uiteindelijk terug naar Crailsheim. Op dit moment worden er in deze fabriek drie modellen geproduceerd met een gewicht tussen 7,5 en 11 ton; de B75W, de B95W en de B110W. 

"Voor mij is de mobiele graafmachine een zeer interessante en breed inzetbare machine. Ik wil mijn kennis en vaardigheden doorgeven, zodat dergelijke hoogwaardige machines in de toekomst verder kunnen worden geproduceerd," zegt Jürgen Boschet, die verantwoordelijk is voor kwaliteit en productie in de fabriek in Crailsheim en al 33 jaar in dienst is bij Yanmar.

Yanmar CE wil voortbouwen op dit succes en werkt voortdurend aan verdere verbetering op het gebied van productieprincipes, ergonomie en de implementatie van de nieuwste wettelijke vereisten.

CEBEKO | Nieuws | Yanmar 16.000e mobiele graafmachine
CEBEKO | Nieuws | Yanmar 16.000e mobiele graafmachine

Bauma Munchen

Bauma-beurs in Munchen! Bezoek Yanmar & MultiOne.

CEBEKO | Nieuws | Doosan nieuw

CEBEKO stelt nieuwe groundbreaking samenwerking voor

CEBEKO heeft GROOT nieuws en dat mag u best letterlijk nemen. Voortaan mogen wij ons trotse officiële dealer noemen van het wereldmerk Doosan. Dit voor hun uitgebreid aanbod grondverzetmachines vanaf 14 ton in West-Vlaanderen.