CEBEKO bouwt aan zijn toekomst!

CEBEKO nieuwbouw

CEBEKO heeft een lange weg afgelegd, van klein familiebedrijfje tot een uit de kluiten gewassen KMO. De laatste jaren is zowel de omvang van onze verhuurvloot als het CEBEKO team zeer sterk gegroeid. Het huidige terrein en gebouw worden wat te klein om alle machines en medewerkers een plaats te geven. Hoog tijd dus voor een nieuwe locatie! De bouw van onze nieuwbouw start in 2022 en wij hopen in het voorjaar van 2023 te kunnen starten met de verhuis. 

Interview met zaakvoerder Tom Dekoninck

Waarom hebben jullie voor een nieuwe locatie gekozen?

We hebben al een lange weg afgelegd, van klein familiebedrijf tot een gevestigde waarde hier in Torhout. CEBEKO werd in het leven geroepen in 1983 door mijn ouders en dat was de start van een mooi verhaal. De laatste jaren is zowel de omvang van onze verhuurvloot als het CEBEKO team zeer sterk gegroeid. Het huidige terrein en gebouw worden wat te klein om alle machines en medewerkers een plaats te geven. Ik ben ervan overtuigd dat deze stap voor heel wat nieuwe mogelijkheden zal zorgen.

Wat zijn deze nieuwe mogelijkheden volgens u?

Onze nieuwe locatie zal bijna dubbel zo groot worden als het huidige terrein, 16.500 vierkante meter om precies te zijn. Hierdoor krijgen wij de mogelijkheid om al onze activiteiten te centreren.  Dat is nu nog niet het geval. Onze carrosseriewerkplaats bevindt zich momenteel in de Ambachtstraat en onze stockmachines vinden hun plaats in Bedrijvencentrum 3 Koningen. Het geeft ons meteen ook de mogelijkheid en ruimte om verder te blijven groeien en zo de stijgende concurrentie aan te gaan.

Hoe zal het nieuwe gebouw eruit komen te zien?

Voor het ontwerp van ons nieuwe gebouw werken we samen met Claeys Architecten. Er zullen twee losstaande gebouwen komen. De verhuurzone inclusief werkplaats is volledig ingericht voor het onderhouden en klaarzetten van onze eigen verhuurmachines. De machines kunnen er getankt en gereinigd worden, onderhoud krijgen of indien nodig hersteld worden. Er is uiteraard ook een ruime laadzone voorzien voor vrachtwagens. Het andere gebouw wordt ook opgedeeld in diverse zones. Eerst en vooral zullen wij onze klanten kunnen verwelkomen in een ruime toonzaal voorzien van receptie. In de zone daarnaast krijgen onze stockmachines een plaats en ook ons magazijn zal hier te vinden zijn. Natuurlijk komen er ook voldoende burelen en bijhorende sociale ruimtes en vergader- en opleidingsruimtes. Dan hebben we nog een ruime werkplaats voor onderhoud en herstellingen van klantenmachines en daarnaast de carrosserie- en constructiewerkplaats. Een unieke toevoeging is de zandzone buiten die we kunnen gebruiken voor demo’s.

Jullie blijven in Torhout. Is dat een bewuste keuze?  

Ondanks de sterke groei van afgelopen jaren blijft CEBEKO nog steeds een familiebedrijf. We kunnen wel stellen dat zowat iedereen hier in Torhout onze naam kent en dat onze familiale en sociale roots hier liggen. Toch heb ik tijdens de zoektocht naar een nieuwe locatie wel even overwogen om Torhout te verlaten. Uiteindelijk waren er enkele elementen die de doorslag hebben gegeven om te blijven. De drijvende kracht achter ons succes is het CEBEKO team. Het overgrote deel van de medewerkers woont in en rond de stad. Torhout heeft bovendien een zeer centrale ligging en is vlot bereikbaar via de autosnelweg E403. Ik kan dus wel zeggen dat het een bewuste keuze is.

Wat zijn de doelstellingen voor de toekomst?

Het spreekt voor zich dat onze belangrijkste doelstelling is om te blijven groeien. Om dit te kunnen verwezenlijken werd er recent een groeiplan geschreven om te groeien in zowel aantal mensen als machines. Aan de hand van dit plan willen we streven naar een maximaal rendement en optimaal welzijn van alle medewerkers. Vandaag de dag telt ons dynamisch team 25 medewerkers. Dankzij de nieuwbouw zullen we in de mogelijkheid zijn tot ruim 40 medewerkers een plaats te geven. Er werden al heel wat uren overleg gepleegd met ons bouwteam, bestaande uit de architect en 5 ervaren medewerkers, over de organisatie en indeling van de nieuwe site. Deze nieuwe infrastructuur moet dan ook ‘State of the art’ zijn als het over optimale flow en werkomstandigheden gaat. 

Onze verhuurvloot telt momenteel 350 machines en jaarlijks komen er daar ongeveer een 25-tal bij. We vinden het belangrijk om mee te denken met de klanten en tendensen van de markt te analyseren om onze vloot up-to-date te houden. In onze verkoopafdeling zijn het de graafmachines van Yanmar die nog steeds de hoofdrol spelen. Als exclusieve dealer-invoerder mogen wij hun machines verdelen in het overgrote deel van Vlaanderen, recent aangevuld door Henegouwen. 

In 2020 hadden wij een omzetcijfer van om en bij de 10 miljoen euro. We willen dit cijfer in de komende 5 jaar trachten te verdubbelen. Het uitbreiden van de infrastructuur zal ons ook de mogelijkheid bieden om op zoek te gaan naar nieuwe opportuniteiten om ons aanbod verder te vergroten. Naast mijn persoonlijke ambitie toont ook de volgende generatie al veel interesse in het bedrijf. Met de slogan ‘Sky-high experience. Groundbreaking trust.’ kijkt CEBEKO uit naar een mooie toekomst. 
 

CEBEKO nieuwbouw
CEBEKO nieuwbouw
CEBEKO | Nieuws | Gloednieuw Yanmar SV gamma

Gloednieuw Yanmar SV gamma

Yanmar Compact Equipment EMEA lanceert drie gloednieuwe minigraafmachines die uitblinken in hun categorie dankzij de toonaangevende prestaties en optimale productiviteit.

Yanmar presenteert nieuwe generatie Stage V wielladers

De Yanmar V70S, V80 en V100 wielladers zijn voortaan uitgerust met Yanmar-motoren die voldoen aan de Stage V-normen. Maar wat houdt dat nu precies in?