Doosan

CEBEKO | Exclusieve verdeler Doosan

CEBEKO is voortaan officieel dealer van Doosan grondverzetmachines vanaf 14 ton voor West-Vlaanderen.

De Doosan Group is een Zuid-Koreaanse multinational opgericht in 1896 gespecialiseerd in gebouwen en openbare werken , bewapening en zware industrie. Wat begon als een klein handelsbedrijf is nu één van de 30 grootste bedrijven in Korea. Met hun slogan ‘Building your tomorrow today’ bouwt Doosan elke dag aan de toekomst. Hun hedendaagse activiteiten focussen zich vooral op de ontwikkeling van wind- en kernenergie, robotica, mobiele brandstofcellen, geautomatiseerd zwaar materieel en transportmaterieel.

De dochteronderneming Doosan Infracore werd in 1937 opgericht als Chosun Machine Works, de eerste grootschalige machinefabriek in Korea. Doosan nam Daewoo Heavy Industries & Machinery over en werd in april 2005 omgedoopt tot Doosan Infracore. Enkele jaren later, in 2007, nam deze bouwmachinetak het bekende Bobcat over van het Amerikaanse Ingersoll-Rand. Door de voortdurende groei is dit bedrijf uitgegroeid tot één van ’s werelds grootste producenten van bouwmaterieel met meerdere grootschalige fabrieken. De productlijnen bestaan uit bouwmachines (van graafmachines tot wielladers en dumpers), motoren, aanbouwdelen en industrieel materieel. Al sinds het prille begin streeft Doosan ernaar om aan de verwachtingen van hun klanten te voldoen met een gevarieerd en kwalitatief productaanbod. Alle Doosan machines beantwoorden aan de hoge productienormen en zijn voorzien van originele onderdelen die de levensduur verlengen. 

In 2019 lanceerde Doosan Infracore hun nieuwe bedrijfsslogan ‘Powered by Innovation’ om de merkidentiteit van het bedrijf te versterken met een toekomstgericht en innovatief imago. Doosan Infracore werd recent, in 2021, overgenomen door Hyundai Heavy Industries Group. Na deze overname werd de holdingmaatschappij Hyundai Genuine opgericht en werd Doosan Infracore omgedoopt tot Hyundai-Doosan Infracore. Beide zullen onder hun eigen managementsystemen blijven opereren met ondersteuning van Hyundai Genuine die tegen 2025 tot de mondiale top 5 van fabrikanten van bouwmachines wil behoren.
 

CEBEKO | Exclusieve verdeler Doosan