Develon

CEBEKO | Exclusieve verdeler Develon

CEBEKO is voortaan officieel dealer van Develon (het voormalige Doosan) grondverzetmachines vanaf 14 ton voor West-Vlaanderen.

De geschiedenis van Doosan


De Doosan Group is een Zuid-Koreaanse multinational opgericht in 1896 gespecialiseerd in gebouwen en openbare werken, bewapening en zware industrie. Wat begon als een klein handelsbedrijf is nu één van de 30 grootste bedrijven in Korea. Met hun slogan ‘Building your tomorrow today’ bouwt Doosan elke dag aan de toekomst. Hun hedendaagse activiteiten focussen zich vooral op de ontwikkeling van wind- en kernenergie, robotica, mobiele brandstofcellen, geautomatiseerd zwaar materieel en transportmaterieel.

De dochteronderneming Doosan Infracore werd in 1937 opgericht als Chosun Machine Works, de eerste grootschalige machinefabriek in Korea. Doosan nam Daewoo Heavy Industries & Machinery over en werd in april 2005 omgedoopt tot Doosan Infracore. Enkele jaren later, in 2007, nam deze bouwmachinetak het bekende Bobcat over van het Amerikaanse Ingersoll-Rand. Door de voortdurende groei is dit bedrijf uitgegroeid tot één van ’s werelds grootste producenten van bouwmaterieel met meerdere grootschalige fabrieken. De productlijnen bestaan uit bouwmachines (van graafmachines tot wielladers en dumpers), motoren, aanbouwdelen en industrieel materieel. Al sinds het prille begin streeft Doosan ernaar om aan de verwachtingen van hun klanten te voldoen met een gevarieerd en kwalitatief productaanbod voorzien van originele onderdelen die de levensduur verlengen. 

In 2019 lanceerde Doosan Infracore hun nieuwe bedrijfsslogan ‘Powered by Innovation’ om de merkidentiteit van het bedrijf te versterken met een toekomstgericht en innovatief imago. Doosan Infracore werd in augustus 2021 overgenomen door Hyundai Heavy Industries Group. Na deze overname werd de holdingmaatschappij Hyundai Genuine opgericht en werd Doosan Infracore omgedoopt tot Hyundai-Doosan Infracore (HDI). 

Nieuwe merknaam Develon


Begin dit jaar introduceerde HDI de nieuwe merknaam Develon wereldwijd, een naamswijziging die reeds werd ingezet in augustus 2021. Hoewel het merk nu zal gekend zijn onder een nieuwe naam, behouden de machines wel hun kenmerkende oranje kleur. Develon is een combinatie van de woorden 'Develop' (ontwikkelen) en 'Onwards' (verder). Hiermee draagt HDI uit dat het klaar is voor de toekomstige bouwmachinemarkt met innovatieve producten en oplossingen.  

Dit is voor ons veel meer dan alleen een naamsverandering. De markt maakt momenteel een snelle verschuiving door naar geëlektrificeerde, milieuvriendelijke en geautomatiseerde producten. Met dit merk willen we de volgende sprong voorwaarts maken en onze marktpositie verstevigen,” aldus Young-Chuel Cho, CEO van HDI. “Develon zal ons helpen om samen te werken aan een betere toekomst. Ons doel is om tegen 2025 tot de mondiale top 5 te behoren. Om dit doel te bereiken zullen we onszelf blijven uitdagen.

CEBEKO | Exclusieve verdeler Develon