CEBEKO stelt nieuwe groundbreaking samenwerking voor

CEBEKO | Nieuws | Doosan nieuw

CEBEKO heeft GROOT nieuws en dat mag u best letterlijk nemen. Voortaan mogen wij ons trotse officiële dealer noemen van het wereldmerk Doosan. Dit voor hun uitgebreid aanbod grondverzetmachines vanaf 14 ton in West-Vlaanderen.

De afgelopen 40 jaar koos CEBEKO ervoor zich te specialiseren in compacte bouw- en grondverzetmachines. Met Doosan als nieuwste toevoeging aan onze merkenportefeuille komt daar nu verandering in. Onze nieuwbouwsite, die met 1,6 hectare maar liefst dubbel zo groot wordt als onze huidige site, is in volle opbouw en dat schept mogelijkheden. Met een ambitieus groeiplan en een opgeleid team van een 30-tal medewerkers zijn we steeds op zoek naar nieuwe samenwerkingen. “Een belangrijk uitgangspunt in de uitvoering van onze activiteiten is klantgerichtheid. We vinden het erg belangrijk om de noden van de markt en de wensen van onze klanten continue te analyseren en hierop in te spelen. Zo heeft CEBEKO voor elk project een gepaste oplossing”, vertelt zaakvoerder Tom Dekoninck. 

Van klein handelsbedrijf tot wereldmerk

De Doosan Group is een Zuid-Koreaanse multinational opgericht in 1896 gespecialiseerd in gebouwen en openbare werken , bewapening en zware industrie. Wat begon als een klein handelsbedrijf is nu één van de 30 grootste bedrijven in Korea. De bouwmachinetak Doosan Infracore werd in 1937 opgericht als Chosun Machine Works, de eerste grootschalige machinefabriek in Korea. Doosan nam Daewoo Heavy Industries & Machinery over en werd in april 2005 omgedoopt tot Doosan Infracore. Enkele jaren later, in 2007, namen ze het bekende Bobcat over van het Amerikaanse Ingersoll-Rand. Door de voortdurende groei is dit bedrijf uitgegroeid tot één van ’s werelds grootste producenten van bouwmaterieel.

Al sinds het prille begin streeft Doosan ernaar om aan de verwachtingen van hun klanten te voldoen met een gevarieerd en kwalitatief productaanbod. Deze bestaat uit graafmachines op rupsen, mobiele graafmachines, wielladers en knikdumpers. Eerder dit jaar lanceerde Doosan nog zijn grootste rupsgraafmachine ooit van maar liefst 100 ton(!). “Doosan is dé perfecte aanvulling voor het reeds bestaande compacte grondverzetaanbod van Yanmar. CEBEKO zal zich dan ook focussen op de heavy line van Doosan, namelijk de rupskranen, mobiele graafmachines en wielladers vanaf 14 ton.”

Powered by innovation

In 2019 lanceerde Doosan Infracore hun nieuwe bedrijfsslogan ‘Powered by Innovation’ om de merkidentiteit van het bedrijf te versterken met een toekomstgericht en innovatief imago. Zo kwamen ze reeds met diverse innovatieve oplossingen naar voor. In 2020 lanceerde Doosan het innovatieve XiteCloud in Zuid-Korea, een geïntegreerd besturingssysteem waarmee machines onbemand en geautomatiseerd bestuurd kunnen worden. Eén jaar later lanceerde het bedrijf een ‘transparante bak’ voor hun wielladers, een veiligheidssysteem dat ervoor zorgt dat de machinist kan zien wat er voor zijn bak gebeurt op de werf.

Doosan Infracore werd recent, in 2021, overgenomen door Hyundai Heavy Industries Group. Na deze overname werd de holdingmaatschappij Hyundai Genuine opgericht en werd Doosan Infracore omgedoopt tot Hyundai-Doosan Infracore. Beide zullen onder hun eigen managementsystemen blijven opereren met ondersteuning van Hyundai Genuine die tegen 2025 tot de mondiale top 5 van fabrikanten van bouwmachines wil behoren.

CEBEKO | Nieuws | Doosan nieuw
CEBEKO | Nieuws | Doosan nieuw