Yanmar Compact Equipment kleurt rood

CEBEKO | Nieuws | Yanmar CE kleurt rood

Het begin van een nieuw tijdperk. Alle modellen van Yanmar Compact Equipment krijgen voortaan een rode kleur. Na de Noord-Amerikaanse machines, die reeds in 2020 verschenen in het nieuwe Yanmar Premium Red, volgt nu ook de rest van de wereld.

Met de introductie van deze opvallende kleur in de EMEA (Europa, Midden-Oosten, Afrika), AOLA (Azië excl. Japan, Oceanië, Latijns-Amerika) en Japan, voltooit Yanmar de metamorfose. De overstap naar het nieuwe Premium Red gaat overigens hand in hand met de introductie van de nieuwe slogan Together We Build.

De nieuwe kleurstelling ligt in lijn met het bekende Yanmar logo en algemene corporate design van de Yanmar Group. Het bedrijf wil met dit frisse, nieuwe imago hun merkidentiteit verder opbouwen en zich nog meer gaan onderscheiden van de concurrentie. De rode kleur weerspiegelt het optimisme en versterkt het gevoel van eenheid. Het is een mijlpaal die staat voor het creëren van gemeenschappelijke ambities en een betere toekomst voor iedereen.

Duidelijke productstrategie

"Onze dealers en klanten zijn erg te spreken over de nieuwe kleur", zegt Jeff Pate, Sales Director bij Yanmar Compact Equipment North America. “Iedereen heeft het gevoel dat het nieuwe Premium Red de aandacht trekt in het straatbeeld. Onze producten onderscheidden zich reeds in kwaliteit en betrouwbaarheid. Nu vallen ze ook op tussen de zee van gele machines van onze Noord-Amerikaanse concurrenten.

De overstap van het bekende Yanmar geel is meer dan alleen een cosmetische kleurverandering, het heeft een diepere betekenis. "Yanmar Compact Equipment gaat volop voor verandering", legt CEO Giuliano Parodi uit. “Ons doel is om wereldmarktleider te worden voor compacte machines en, met de steun van onze dealers, duurzame bedrijfsoplossingen te bieden voor al onze klanten. Met Premium Red geven we het duidelijke signaal dat we één bedrijf zijn met een duidelijke productstrategie. We dagen onszelf uit om na te denken over onze manier van werken om onze producten en ons merk te transformeren.”

Leider in klantervaring

Yanmar Compact Equipment blijft bovendien verder investeren in zijn productie-infrastructuur en de uitbreiding van zijn wereldwijde dealernetwerk. Zo kunnen ze een grotere klantnabijheid, kortere levertijden en een uitmuntende service garanderen wat bijdraagt aan een uitzonderlijke klantervaring. We streven ernaar om leider te zijn op vlak van compacte machines, maar ook op vlak van klantervaring. We werken hard om dicht bij onze klanten te staan en hen een toegevoegde waarde te bieden op een innovatieve manier”, vertelt Elsie De Nys, Global Director Channel and Brand Development.

Als onderdeel van deze transformatie evalueert Yanmar CE momenteel verschillende alternatieve brandstof- en aandrijftechnologieën. Onlangs werd het prototype van hun eerste elektrische minigraafmachine gepresenteerd: de nieuwe SV17e.

Yanmar Premium Red
Yanmar Premium Red