Doosan bouwmachines is nu Develon

CEBEKO | Nieuws | Develon

Hyundai Doosan Infracore (HDI) vervangt het merk Doosan voor zijn bouwmachines en introduceert Develon

Doosan Infracore werd in augustus 2021 overgenomen door HD Hyundai. Na deze overname werd de intermediaire holdingmaatschappij Hyundai Genuine opgericht en werd Doosan Infracore omgedoopt tot Hyundai-Doosan Infracore. De introductie van de nieuwe merknaam Develon werd toen al ingezet. Hoewel het merk nu zal gekend zijn onder een nieuwe naam, behouden de machines wel hun kenmerkende oranje kleur. 

Develon is een combinatie van de woorden 'Develop' (ontwikkelen) en 'Onwards' (verder). In 2019 lanceerde het bedrijf hun nieuwe bedrijfsslogan ‘Powered by Innovation’. Dit om de merkidentiteit te versterken met een toekomstgericht en innovatief imago. De introductie van de nieuwe merknaam zet dit verhaal kracht bij en zal leidend zijn in de toekomstige bouwmachinemarkt om groei te behalen en innovatieve oplossingen te bieden.

Dit is voor ons veel meer dan alleen een naamsverandering. De markt maakt momenteel een snelle verschuiving door naar geëlektrificeerde, milieuvriendelijke en geautomatiseerde producten. Met dit merk willen we de volgende sprong voorwaarts maken en onze marktpositie verstevigen,” aldus Young-Chuel Cho, CEO van HDI. “Develon zal ons helpen om samen te werken aan een betere toekomst. Ons doel is om tegen 2025 tot de mondiale top 5 te behoren. Om dit doel te bereiken zullen we onszelf blijven uitdagen.
 

CEBEKO | Nieuws | Develon