Yanmar onthult nieuwe generatie ViO17 minigraafmachine

CEBEKO | Nieuws | Nieuwe generatie ViO17 Yanmar

Yanmar Compact Equipment EMEA heeft het nieuwste model gelanceerd van zijn wereldwijd geprezen ViO17 Zero Tail Swing minigraver. Het compacte, veelzijdige en betrouwbare model van de volgende generatie zet de norm op het gebied van toonaangevende prestaties en productiviteit.

Aangedreven door een Stage V-conforme driecilindermotor met directe injectie levert de ViO17 een  indrukwekkend vermogen en een ongeëvenaarde controle. Machinisten profiteren hierdoor van een laag brandstofverbruik, maximale efficiëntie en minimale emissies.

Grootse prestaties

Deze minigraafmachine is perfect geschikt voor egalisering, landschapsarchitectuur of stadsvernieuwing. Om de flexibiliteit nog verder te vergroten, kan de minigraver optioneel uitgerust worden met een lange arm. Men kan bovendien ook een extra contragewicht van 83 kg specificeren dat in combinatie met het compact uitschuifbaar onderstel (955 mm – 1.280 mm) een toonaangevende stabiliteit in zijn klasse bereikt.

Met een graafvermogen van 9,6/16,1 kN (korte arm/graafbak), een trekkracht van 16,9 kN (eerste snelheid) en twee rijsnelheden (2,1 of 4,3 km/u) zet de ViO17 de norm op het gebied van compacte prestaties. Met het kenmerkende hydraulisch ViPPS-systeem levert deze minigraver een maximaal hydraulisch debiet van 48,4 l/min en een druk van 210 bar. Bovendien zijn zowel de derde (standaard) als de vierde (optioneel) hydraulische leiding uitgerust met proportionele bedieningselementen en kunnen ze worden uitgebreid met potentiometers, wat een soepele en eenvoudige bediening garandeert.

Compact & comfortabel

De ViO17 is een Zero Tail minigraafmachine met een zeer kleine draaicirkel, zowel aan de voor- als achterzijde, die geschikt is voor de kleinste ruimtes. Dit verbetert niet alleen de efficiëntie maar ook de veiligheid van de operator. Dankzij een transportgewicht van slechts 1.695 kg kan de machine, samen met bakken of breekhamer, eenvoudig verplaatst worden op een aanhangwagen. De vier bevestigingspunten aan het onderstel maken het vastzetten van de graafmachine snel en makkelijk.

CEBEKO | Nieuws | Yanmar ViO17    CEBEKO | Nieuws | Yanmar ViO17

Veiligheid, comfort en gebruiksgemak zijn waarden die bij elke Yanmar prioritair zijn. De ROPS-, TOPS- en FOPS-gecertificeerde overkapping met ergonomische indeling is voorzien van een verstelbare geveerde stoel, 360˚ zicht op het werkterrein en perfect geplaatste joysticks. Grote optionele rijpedalen verbeteren het comfort nog verder, terwijl de drie onderrollen zorgen voor een soepele rit.

Onderhoudsgemak

Het onderhoud is net zo eenvoudig dankzij de uitstekende toegankelijkheid van de belangrijkste motoronderdelen via de motorkap en afneembare zijpanelen. Om de veiligheid te maximaliseren, bevinden de accu- en zekeringkasten zich in een afsluitbaar compartiment onder de stoel, terwijl toegang vanaf de grond de noodzaak van gespecialiseerde apparatuur voorkomt.