Yanmar CE onthult het prototype van zijn eerste elektrische minigraafmachine

CEBEKO | Nieuws | Yanmar prototype elektrische minigraver

Het bedrijf brengt zijn expertise op het vlak van motoren en minigraafmachines over naar het gebied van elektrificatie met het prototype van zijn eerste elektrische minigraafmachine: de nieuwe SV17e. 

Yanmar Compact Equipment heeft al jaren een welverdiende reputatie voor het leveren van brandstofefficiënte en duurzame motortechnologie. Nu brengt het bedrijf zijn expertise op het vlak van motoren en minigraafmachines over naar het gebied van elektrificatie met het prototype van zijn eerste elektrische minigraafmachine: de nieuwe SV17e. Deze innovatie vertegenwoordigt een belangrijke strategische stap in de transformatie voor Yanmar Compact Equipment.

Het bedrijf geeft aan dat ze samen met hun dealers sterkere relaties willen opbouwen en nog meer waarde voor de klant willen creëren. “Deze transformatie zal verschillende nieuwe producten met alternatieve brandstoftechnologieën omvatten. Met dit prototype willen we onze intentie duidelijk maken dat we bij Yanmar bouwen aan een duurzame toekomst voor onze klanten en dealers,” vertelt CEO Giuliano Parodi.

De SV17e is een stille en emissievrije minigraafmachine die behoort tot de klasse van 1,5 tot 2 ton. De minigraver voldoet met zijn elektrische aandrijving en 48-volt batterijen met snel oplaadvermogen aan de meest veeleisende emissiebeperkingen. Het ontwerpteam bij Yanmar heeft zichzelf wederom uitgedaagd om een niveau van comfort, operationele kracht, precisie en controle te leveren waarvan zij zelf denken dat het de verwachtingen van de gebruiker zal overtreffen. 

Het prototype ondergaat momenteel enkele grondige praktijktesten om de betrouwbaarheid en inzet te testen. Als alles volgens plan verloopt, wordt de machine in zijn definitieve uitvoering gepresenteerd op Bauma in oktober volgend jaar. Sota Takami, Director Engineering EMEA , geeft alvast aan erg blij te zijn met de prestaties tot nu toe. Elk aspect van de machine wordt tijdens het testregime uiterst belast. Het prototype blijkt voorlopig vooral uit te blinken in vermogen, controle en precisie. 

 

Yanmar - nieuwe SV17e

Nieuwe verhuurprijslijst

Het is zover... Onze nieuwe verhuurprijslijst is er!

Meet the team

Chris Warnez

CEBEKO hanteert al jaren een persoonlijke aanpak als het op hun klanten aankomt. We vinden het daarom wel eens nodig om het CEBEKO team aan jullie voor te stellen.