Sales Manager (m/v)

CEBEKO is dé ideale partner in verkoop, verhuur, service verlenen en het leveren van wisselstukken voor compacte bouw- en grondverzetmachines. Sinds 1983 staan wij klaar voor onze klanten met deskundig advies waarbij de klant steeds centraal staat. Wil jij graag deel uitmaken van een enthousiast en groeiend team waarin collegialiteit zeer belangrijk is? Solliciteer nu en bouw een succesvolle carrière op in de wondere wereld van de bouwmachines.

DE UITDAGING

Je bouwt de klantenportefeuille van CEBEKO verder uit, enerzijds door een actief en professioneel beheer van bestaande klanten, anderzijds door het prospecteren en bewerken van nieuwe klanten. Dit doe je voor de verkoop van zowel nieuwe en tweedehands machines als wisselstukken en verhuuropdrachten. 

SITUERING IN DE ORGANISATIE

Je maakt deel uit van het sales team en werkt nauw samen met de divisiemanager machines en de bedrijfsleider.

HOE ZIET JOUW WERKDAG ERUIT?

De doelgroep omvat in hoofdzaak aannemingsbedrijven die door de Sales Manager binnen een omschreven regio gecontacteerd en bezocht worden. Je beheert actief de aan jouw toegewezen klantenportefeuille met als doel meer business te genereren met bestaande klanten. Je neemt initiatieven om de binding met de klant te versterken.

Je breidt de bestaande klantenportefeuille verder uit door het prospecteren van nieuw cliënteel. Daarna bewerk je de ontvangen leads en doet deels koude prospectie aan de hand van prospectlijsten. Dit houdt in dat je target prospecten definieert, afspraken maakt, klanten bezoekt, behoefteanalyses uitvoert, prijzen onderhandelt, voorstellen formuleert naar de klant en orders afsluit. Bij nieuwe prospecten registreer je alle contactinformatie binnen het systeem. Je hebt een transparant agendabeheer met in hoofdzaak focus op buitendienst tot bij benadering 80%.

Je staat bovendien in voor de oplevering van machines bij de klant aan de hand van een checklist. Er kan gevraagd worden ter plaatse bij de klant te komen wanneer zich een probleem voordoet met de machine.

Je detecteert tendensen in de markt (producten, prijzen, toepassingen,..) en vertaalt die naar bruikbare informatie voor de verdere ontwikkeling van het diensten- en productaanbod.

Als Sales Manager werk je ook mee aan de verdere uitwerking van de commerciële strategie en de opmaak van het commercieel actieplan in overleg met de divisiemanager machines en de bedrijfsleider. Dit houdt o.a. de inschatting van het verkooppotentieel en het definiëren van directe en indirecte verkoopkanalen in. Samen met de divisiemanager machines en de bedrijfsleider maak je verkoopprognoses en verkoopdoelstellingen op en werkt mee aan het uitwerken van een commercieel dashboard.

PROFIEL

 • Je beschikt over een diploma met (commercieel) technische achtergrond.
 • Je hebt reeds ervaring in een technisch commerciële functie.
 • Je hebt technische bagage en affiniteit met de wereld van de machines.
 • Je bent sterk vertrouwd met het gebruik van software en CRM / ERP.
 • Je hebt een goede kennis van Frans en Engels.
 • Je hebt een representatief en charismatisch voorkomen bij externe contacten.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, verbaal en geschreven.
 • Je bent gedreven en resultaatgericht.
 • Je hebt een commercieel gedreven persoonlijkheid en bovendien een sterk negotiatievermogen en overtuigingskracht.
 • Je bent een echte teamplayer.
 • Je bent bereid opleidingen vereist in het kader van de functie te volgen.
 • Je hebt een flexibele werkattitude.

WAT JE VAN ONS KRIJGT

Je krijgt de kans om mee te werken aan het succes van een bedrijf in volle groei. Je komt er terecht in een jong en gedreven team waar er mogelijkheid is tot eigen initiatief en autonomie. Je krijgt bovendien de kans om bijkomende opleidingen te volgen en door te groeien binnen de organisatie. Er wordt een aantrekkelijk salarispakket voorzien, aangevuld met extralegale voordelen en een interessant verlofstelsel. Kiezen voor CEBEKO is bouwen aan je toekomst!

Volledig overtuigd om deel uit te maken van ons enthousiaste team? Aarzel niet en solliciteer via onze website of neem meteen contact op met Sylvie Deboel via Sylvie@sylviedeboel.be of 0477 13 96 60.

Sales manager (m/v)