Bruggestraat 193-197 - 8820 Torhout - tel. 050 21 49 35 - Fax 050 22 01 96

Historiek

Cebeko heeft een lange weg afgelegd, van klein familiebedrijfje tot een bedrijf waar tot op vandaag een team van 15 mensen samenwerkt om U zo goed mogelijk te helpen.

1983

1983

Begin de jaren 80 werd CEBEKO in het leven geroepen door Gilbert en Cecile Dekoninck-Decorte met als doel bouwmachines te verhuren, verkopen en herstellen (specialiteit kompactladers en minigraafmachines).
Al snel bleek dat de vraag naar verhuur van kompactladers en minigravers sterk begon te stijgen.

 

1992

1992

In 1992 wordt een nieuwe werkplaats gebouwd langs de Bruggestraat 120. Deze werkplaats wordt ingericht voor herstellingen van machines.
In dat jaar studeert Tom, de oudste zoon, af en start zijn activiteiten in het bedrijf van de ouders.
Twee jaar later maakt ook de jongste zoon Piet zijn intrede in het bedrijf.

1995

1995

In 1995 wordt Cebeko nv opgericht en de aankoop verwezenlijkt van een bedrijfsterrein met werkplaats langs de Ambachtstraat 19, industriezone Torhout.
Ondertussen begint ook de vraag naar hoogwerkers snel te stijgen, waardoor Cebeko hierin serieus investeert.
Ook in dit jaar wordt een akkoord gesloten voor de verdeling van de AMMANN-YANMAR machines.
In deze tijd start Cebeko met herstellingen en constructies van zijn eigen graafbakken.
De graafbakken worden op maat gemaakt naar wens van de klant.

 

2002

2002

Het bedrijfsterrein langs de Bruggestraat 120 werd stilaan te klein en werd de aankoop gerealiseerd van de terreinen op de hoek van de Bruggestraat en de Pottebezemstraat.
Dit met de bedoeling de bedrijfsactiviteit verder uit te breiden.

2009

2009

Op vandaag telt het Cebeko- team 15 mensen en een verhuurvloot van +/- 150 machines.
25 jaar ervaring:dat kan tellen!
CEBEKO staat garant voor de beste kwaliteit tegen de beste prijs en een optimale service!


2012

2012

Dit jaar werd met trots "Cebeko Rental Brugge" voorgesteld. Om de klant nog sneller en beter te dienen werd besloten om een tweede vestiging te openen in het noorden van Brugge. Daar kunt u terecht voor het huren van het CEBEKO gamma. Vanaf 1 oktober 2012 opende CEBEKO Rental Brugge haar deuren.


2013

2013

Sinds één januari 2013 is CEBEKO officieel invoerder van ATLAS WEYHAUSEN compacte wielladers en walsrollen. ATLAS WEYHAUSEN wou zijn markt versterken door zijn bestaande dealernetwerk uit te breiden. Ze waren op zoek naar betrouwbare en kwaliteitsvolle partners in België. Na alles goed te hebben afgetoetst, zijn we uiteindelijk tot een akkoord gekomen.

Daarnaast heeft YANMAR zijn dealernetwerk herverdeeld sinds augustus 2013.
Hierdoor is CEBEKO de officiële invoerder geworden voor alle YANMAR machines en dit voor de regio's West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en het noordwestelijk deel van de provincie Vlaams-Brabant. CEBEKO krijgt daardoor een groot verkoopsgebied.


2014

2014

CEBEKO en YANMAR werken al 20 jaar met elkaar samen en we kunnen spreken van een fascinerende partnership. In de jaren 90 werd er een gezamenlijk akkoord bereikt tussen AMMANN-YANMAR & CEBEKO. CEBEKO kreeg hét dealership voor West-vlaanderen voor de destijds AMMANN-YANMAR machines. De eerste YANMAR graafmachines in België waren een feit.

Het team werd over de jaren versterkt en nu, 20 jaar later, kunnen we zeggen dat CEBEKO de absolute topverkoper is van YANMAR graafmachines. Niet alleen CEBEKO is met de jaren veranderd, ook de YANMAR machines hebben telkens een transformatie ondergaan. Op naar de volgende 20 jaar!


2015

2015

CEBEKO streeft constant naar vooruitgang, daarom kunnen we nog een nieuw merk in onze merkenportefeuille voorstellen, namelijk CORMIDI. CORMIDI is een familiebedrijf gesitueerd ten zuiden van Napels meer bepaald in de regio Campania.

Sinds 1 september 2015 kunnen wij dan ook de rupsdumpers & -lader van CORMIDI introduceren. Naast de alom bekende mini-rupsdumpers types C60 & C80 van YANMAR kan men nu ook opteren voor kleinere modellen zoals de C40 en de C50.

Deze types beschikken over een speciale laadbak die men kan gebruiken zowel in de bouw, tuinbouw als de landbouw. Alle modellen van CORMIDI zijn smaller dan één meter, dit maakt van hen het ideale transportmiddel in smalle ruimtes. Een CORMIDI machine in combinatie met een minigraver YANMAR SV08, Vio10 of Vio17 vormt het perfecte duo voor zwaar werk in beperkte ruimtes.


2016

2016

Omdat we bij CEBEKO steeds op zoek zijn naar de beste oplossingen en machines voor onze klanten kunnen wij sinds 1 september 2016 met grote trots een nieuw type machine en merk voorstellen, namelijk MultiOne. MultiOne CSF is een bedrijf gelegen in Italië, niet ver van de steden Padua en Venetië.

MultiOne spreekt voor zich: Multifunctioneel in één! Het idee achter MultiOne is om een multifunctionele compacte wiellader aan te bieden. Deze compacte wiellader biedt de mogelijkheid om een waslijst van tools en accessoires te kunnen monteren.  

Met meer dan 170 originele accessoires, kunnen de MultiOne machines in enkele seconden omgetoverd worden tot een grasmachine, klepelmaaier, heftruck, een compacte tractor, een telescopische lader, een betonmixer, grasprikker, een personenlift enzoverder. Je kan het zo gek niet bedenken of het kan op een MultiOne worden gemonteerd. Het is een echt Zwitsers zakmes op 4 wielen!